Senin, Mei 31, 2010

Mari kita pijak bayi ini.

selamat pagi.



setiap manusia terutamanya perempuan mesti nak rasa pengalaman seorang ibu, yang tiba tiba ada benda hidup dalam perut lepas tu mula fikir bukan bukan takut alien yang mengandungkan lepas tu nampak benda tu bergerak gerak ada macam sirip tajam tajam kononnya alien okay dah itu pemikiran saya sahaja biasa lah setiap kali ada cerita alien mesti nak tengok lepas tu fikir bukan bukan nasib baik belum kahwin (?) nanti dah kawin semua benda macam itu kita kene lupakan. okay dah, perenggan pertama yang merepek khas untuk anda :D

oh oh kenapa semakin hari semakin ganas manusia ini? lepas satu kes , satu kes lagi and hari ini ada lagi makcik nak femes pergi pijak bayi sebab dia dituduh mencuri telefon bimbit?



SEORANG wanita yang dituduh mencuri telefon bimbit mengamuk dengan mencampakkan bayinya sebelum memijak kanak-kanak itu. Pertengkaran menjadi serius dan polis terpaksa dipanggil.

Apabila seorang anggota keluarga pelajar itu turut campur tangan dengan menolak wanita itu, dia melakukan tindakan mengejutkan dengan mencampakkan bayi yang didukungnya dan memijak-mijak kanak-kanak itu sambil menjerit membantah tuduhan pelajar berkenaan.

Bagaimanapun, bayi berkenaan terselamat dan wanita itu ditahan oleh polis untuk siasatan lanjut


agak agak kalau engkau lah jadi polis, apa tindakan paling setimpal untuk minah bodoh otak letak bontot ni? bagi gua, benda yang dia buat dekat budak tak bersalah tu kita balas dua kali ganda dengan apa dia dah buat T_______________T

btw semalam tengok tak 21 hari?macam mana budak kecik kene culik dalam masa 21hari dia trauma dan boleh lupakan emak dan bapak dia. mungkin ini sebab susahnya nak jumpa budak budak yang hilang lepas tu kita tak tahu apa jadi dekat dia macam kes sharlinie. kalau dia masih hidup kita doakan lah dia sentiasa dalam keadaan selamat dan dipulangkan balik tapi kalau dia dah tak ada semoga dirahmati Allah haih .

jadi emak emak dan bapak bapak jangan lah leka, kita yang belum kahwin ini pun kene ingat kucing pun kene curi ini pulak budak budak. lagi pulak jenis yang buat sedap lepas tu dah ada benih engkau pergi buang T_T

okay bai.

Jumat, Mei 28, 2010

Celebrities Who Stink.

selamat pagi.

hai semua, petang ini mari kita bergosip bersama project alpha jom jom ;p

minggu ini sudah masuk minggu yang ketiga belas project alpha dan minggu ini juga sudah ada dua topik, dan topik kali ini ada lah yang paling funny and paling mengancam dalam hidup lah selama saya buat instant cash blogging ni. HA HA HA HA

okay, tajuk untuk topik kali ini adalah "Celebrities Who Stink" dan semestinya kita kene pilih celebrities yang macam hot hot tapi ketiak dia busuk atau berpeluh atau eew kalau pandang terus macam nak muntah. bila ketiak sudah berpeluh, confirm dalam fikiran kita mesti dia berbau kan? oh nasib baik saya belum jumpa ini celebrities lagi T_____T




kenal mamat dekat atas ni? wah dia memang kacak betul lah. muka ada macam itu japang punya worangg, memang kacak berseri. kalau dia berlakon watak mesti yang mantap. anak orang kaya, pengarah syarikat. dan bekas pakwe ju aziz yang hot. tapi dia hot macam mana pun kalau ketiak dia basah macam menggelikan T__________T


nama saya jehan, sorry ketiak terbasah (T_T)
Credit : Media Malaya


sudah banyak kali saya berjalan di blog blog gosip terkenal, dan artis paling terkenal bertittlekan ketiak basah adalah jehan miskin . tsk dah lah hensem, badan sasa tapi setiap kali tengok gambar dia mesti ketiak dia basah T___________T

okay lah maybe ketiak dia basah, tapi badan dia tak berbau kan? eh tapi mana kita tahu lah kan? cuba nanti tanya azwan ali busuk tak jehan miskin ni, kalau busuk suruh azwan ali rekemen kan dia adidas action 3 lah

tapi kenapa nak suruh jehan pakai adidas action 3 pulak?

kerana adidas action ada perlindungan 24 jam tanpa bau bauan yang harum, dengan pengeringan tahap melampau sampai kau tak rasa geli geli ada benda melekit dekat ketiak dan confirm ketiak jehan miskin tak basah lagi , dengan kesejukan nya serta 0% alkohol memang wajar lah jehan miskin menggunakan adidas action 3. please lah T_T





okay dah tamat sesi mengumpat, entry ini khas untuk project alpha sahaja, jehan kita boleh couple kan lepas ni? HAHAHAHA okay mari kita tengok ninie ahmad jom. i memang suka sgt dengan ninie ahmad. suka suka suka sangat :D









Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Kamis, Mei 27, 2010

Header kasi tukar, tak lawa letak gambar awek iwan.

selamat petang.

semalam saya ada minta pendapat kawan kawan liyanaa.com dekat friend pages ( siapa belum like, boleh like sekarang :P ) tentang perubahan dekat belog ini. so ada dua tiga orang yang mintak saya ubah header saya yang tak lawa itu. ye lah saya kan kononnya nak matang jadi letak satu je gambar sotong kononnya saya dah matang lah tak nak letak gambar comel comel yang lain.



oh lupa, header sotong saya sudah pakai dua ke tiga bulan sejak saya berubah dari belog comel ke belog matang ( KAH AKH KAH sekarang dah macam comel balik since ramai cakap belog awak comel T_T ) tapi tak apa, asalkan tidak sakit jiwa bila masuk belog tiba tiba ada
1. auto play music.
2. tulisan macam orang uganda
3. ada popup widgeo T_T
boleh baca lagi dekat belog huda . ika bunny hunny ,

okay dah habis entry. sila lah tengok header saya dah berubah wahai pengomen di friend pages. HAHAHAHHAHA T_T
ailyl : i tak boleh lepas kan sotong sebab sotong tu mcm idola i HAHA

rjuna : tq sebab cakap header sotong tak lawa HAHAHA

kak izah ( HA HA HA ) : tak dapat print screen gambar awek iwan T_T

dah boleh koyak masuk dalam tong sampah T_T

Update : Tentang header i tu, ada gambar seksi i kan? yang ternampak bahu, boleh refer dekat entry ini HAHAHAHAHAH :P

// mintak tolong kasi komen sikit, komen yang keras sila bagi di contact takut saya menangis nanti HA HA HA

Rabu, Mei 26, 2010

Harapan kembali bersinar selepas membaca belog joegrimjow.

selamat petang.

awak awak awak semua dah baca isu yang panas semalam? panas je lah sampai hancur impian saya nak memiliki lily dan kemudian bila saya mula meluahkan rasa kecewa tiba tiba impian yang hancur dah kembali bersatu. ewahhh dah macam magik pulak impian hancur lepas tu kembali menjadi satu AHAHAHA.


okay dah, selepas membuat entry bertajuk Cita² saya musnah selepas isu crocs berinspirasi kalimah allah. terus ramai betul yang bagi comment +ve, sungguh menghargai semua dan semangat saya kembali pulih apabila membaca belog joe.

kemudian boleh baca ini sekali.



jadi kesimpulan disini kita tak perlu takut lagi dan beli lah kasut yang original kerana kasut yang ori boleh buat saya menangis untuk membelinya KAH KAH KAH , haaa saya juga berharap belum ada manusia yang buang kasut crocs dia ey :P

LiLy : nanti kita berjumpa ya sayangg HAHA HA HA AAHAA ;p (T_T HABIS DUIT AKU AHAHA)

CREDIT : joegrimjow more info.

Cita² saya musnah selepas isu crocs berinspirasi kalimah allah.

selamat pagi.

dulu, i pernah bercinta cinta eh salah malas-nak-backspas bercita cita nak beli crocs. eh eh crocs tu apa saya tak tahu T_T okay crocs tu sejenis kasut comel bergetah dan selesa. tapi tak semua crocs comel, saya paling anti dengan crocs gemuk gemuk yang huduh ini. eew serius saya macam anti betul lah rasa nak muntah kalau nampak dia HAHAHAHAHA kasihan crocs gemuk saya tak suka awak, sabar lah T_T tapi saya telah tercinta dengan lily, ewah macam lesbiyen tapi betul saya dah jatuh hati dekat lily

crocs comel, saya suka ini crocs ini.

haaa waktu saya dekat unisel and berkawan rapat dengan yanazz, saya dengan dia akan mengumpat semua orang samaada abang melayu yang kacak atau abang mamak yang separuh berpeluh memakai crocs gemuk sebab macam kau pergi pasar pagi saja pakai kasut macam tu. eew geli kan kan kan? tapi masa itu mana ada crocs lokel yang rm 15 lelong lelong dekat pasar malam. tak ada T_T




tapi semua itu berubahhh, selepas saya mencuri baca entry hamis jalikha tentang berhati hati dengan pencori T_T selepas membaca entry beliau saya terus aim nak beli lah seketul crocs bernama LILY walaupun harga dia macam boleh beli lagi lima dekat lelong lelong pasar macam kan kan? rm169.90 yang original i dapat satu sahaja T_T



lepas tu buah hati pulak suka dating pakai crocs, masalah dia kalau crocs cantik tak apa, ini crocs hodoh yang gemuk gemuk tu eew saya benci betul buah hati saya dalam keadaan macam itu (T_T) eh tak apa, buah hati tak baca belog saya sebab dia busy exam, eleh kalau tak exam pun dia tak baca sebab dia jeles saya layan lelaki (?) AGAGAGGAGA





okay dah habis dengan memori crocs, sekarang dah kecoh isu crocs berinspirasi kalimah allah, memang dah kecoh habis dah sampai rasa macam nak menitis air mata terus hilang semangat nak beli dah. cuba tengok balik lily tersebut tu, comel betul kan? geram lah saya T_T tapi since dah tahu, tak perlu lah saya mengekalkan cita cita saya tersebut kan? okay selamat dunia dan duit saya GAGAGAGAGA

// "dah lah, lupakan niat awak nak beli saya " kata crocs dengan nada berlagak pfft. T_T

// apa pendapat awk semua? T_T

Selasa, Mei 25, 2010

Hukum mencabut bulu di muka perempuan.

selamat petang.

Hukum mencabut bulu di muka perempuan (di pipi dan atas bibirnya) dibolehkan untuk mengembalikan keaslian wajah wanita yang memang tiada bulu di mukanya.

Mencabut bulu kening atau alis adalah haram jika bertujuan mengubah ciptaan Allah, tetapi setakat sehelai dua tidaklah menjadi masalah di atas alasan merapikannya.tapi haram bila membuang semua kening asal dan mengukir semula, bukan menatarias atau membaikinya.


cuba tengok gambarajah yang diwakilkan oleh K, serius gua cakap hot gila kalau engkau buat HAHAHAHAHAHA

hari ini mari kita cerita pasal bulu. bukan bulu ketiak atau bulu chibi, tetapi bulu kening. anda pernah teringin untuk cukur bulu kening? ye lah bulu kening kita kan serabut compang camping rasa macam tak hot lah nak cukur kasi satu line lurus sahaja baru market nak nak bentuk dia melentik senang nak buat gaya the rock atau ziana zain kan hot tu. pfft

saya pernah sekali kene cukur bulu kening. KENE TAU bukan saya suka rela. maksudnya saya dipaksa untuk cantik (ye saya tak cantik pun sebenarnya T_T) waktu tu abang yang nak kahwin tapi makcik saya yang mekap and cakap dekat saya "adik kene uruskan kening tu, dh bersepah dah kening adik" (T_T) hati saya sayu waktu terasa di cukur cukur, mana lah pernah cukur bulu kening tiba tiba terpaksa izinkan. (SAYA TERPAKSA) boleh tanya kawan kawan kawan saya betul tak saya kene paksa? kalau dia orang cakap tak, bagitahu saya nanti saya sumpah dia orang kene sembelit AGAGAGA

itu pengalaman saya, pengalaman pertama kali dan mungkin yang terakhir sebab saya tengok kening saya dah serabut( tapi comel ) balik dan takut nanti dia jadi panjang panjang pulak AGAGA oh oh btw i respek dekat mommy nur medina yang mempertahankan bulu kening beliau dari dicukur. oh mommy :D okay bagi saya tak cukur pun tak apa , cukur bulu kening boleh buatkan muka awak hodoh (T_T) dan mentakutkan kalau tersalah cukur.


hai, nama saya collina pierluigi.
hati hati cukur bulu kening nanti jadi macam saya.
tapi saya original tahu? :D

abang saya peminat setia collina ni, dia suka betul. sebab itu saya siap cari pasal dia dengan keyword referee italy bald. AGAGAGAGAG funney kan saya (T_T)

er, saya nak tengok gambar awak kene cukur bulu kening! er, tak ada tak ada T___T AGAGA


Senin, Mei 24, 2010

Gambar awek Iwan AF8 .(Lawa ke?)

selamat malam.

oh tidak, asyik asyik saja akademi fantasia awak ni kenapa? okay sila faham akademifantasia baru habis semalam jadi i macam tak kebah lagi dari demam. semalam demam shahir lepas dia juara sekarang tapi demam iwan pun macam tak kebah. tak apa kasi lah chance i nak berdemam demam (T________T)


hai, nama saya anissa, saya awek iwan. cantik tak saya?

T_____________________T

kini timbul pula cerita yang tidak kurang menariknya tentang kekasih Iwan yang dikatakan bernama Anissa. Khabarnya ,Anissa ni ada satu perangai yang pelik. Dia ni gemar sangat memaksa teman seperjuangan Murai Batu untuk meletakkan wajahnya dalam mana-mana cerita yang ada menyebut nama Iwan.

Bukan setakat itu je, Anissa juga dikatakan sering hadir ke konsert mingguan dengan berpakaian mengalahkan artis dengan harapan agar jurukamera akan merakam fotonya dan wartawan pula akan menemurumahnya hanya semata-mata dia adalah kekasih hati. Oh..Ini kes gila glamlah ni ya?

Yang kelakarnya tu, Anissa dikatakan sedih dan kecewa minggu lalu. Sebabnya dia terasa bila Iwan sedikit pun tidak memandang dan menjeling ke arahnya. Adoi, sampai macam tu pulak jadiknya ya?

Credit : murai.



saya lagi cantik kan? AGAGAGAGA

// lagu VIP dari iwan best :D

Minggu, Mei 23, 2010

(UPDATE) Macam mana nak lawakan comment box?

selamat pagi.

signup twitter dan churp churp untuk bukan bloggers. anda boleh earn duit dari bertwitter dan berfacebook je ! ;p

haaa seronok lah semua peminat shahir lepas bakal suami i dapat hadiah lumayan lepas jadi juara af8. fuhh terima kasih kepada semua peminat suami ai, sebab tanpa kalian tiada lah shahir menjawat jawatan yang sungguh cemerlang AGAGAG.

ehem kecewa juga sebenarnya sebab ai pun tak gradd lagi walhal i belaja 3 tahun, bakal suami ai cuma belajar 3 bulan pun dah grad siap dapat hadiah lumayan kemain (T_T) tak apa lah nanti i boleh berkongsi dengan dia AGAGGAGA

okay okay. ada pembaca tanya i, macam mana nak buat kotak kotak macam kotak box ai yang berwarna pink kuning tu. terima kasih banyak kepada ailyl yang ajar i macam mana nak buat :P tapi sebelum tu , ai buka pemohonan untuk 10orang. kalau tak cukup 10orang i tamo buat tutorial

AGAGAGAGAGGAA T_________T

kejam tak? ;p



okay macam biasa.

1.Login ke Dashboard--> Layout- -> Edit Html

2.Click Check pada "Expand Widget Templates"

3.Cari kod di bawah ini (Ctrl-F):

]]></b:skin>
4. paste code ini di atas arahan ke 3.

#comments-block{
margin:0;
padding:0;
}
#comments-block .comment-author{
background:#ff6699 !important;

-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-topright: 10px;


padding:5px;

font-size:15px;

font-weight:bold;

border:1px solid #ff6699;
}
#comments-block .comment-body{
margin: 0;

font-size: 17px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
margin-top: -5px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .comment-footer{
margin:0;

font-size: 13px;

font-weight: normal;

margin-bottom: 20px;

border-left: 1px solid #ff6699;
border-right: 1px solid #ff6699;
border-bottom: 1px solid #ff6699;

-moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-border-radius-bottomleft: 10px;

margin-top: -12px; /*position*/

padding: 5px;
}
#comments-block .deleted-comment{
font-style:italic;
color:gray;
}
#comments-block .comment-author a{
color:#ffffff !important;
}
#comments-block .comment-footer a, .comment-body a{
color:#ff6699 !important;
}


5. save.

6. edjas bahagian settings > comments > cari seperti gambar di bawah and save :)


7. lepas tu cuba lah tengok hasil dia :P

cepat cepat, tawaran terhad. sepuluh orang yang rekues baru i buat tutorial. HA HA HA HA HA HA HA HA ;p

Sabtu, Mei 22, 2010

shahir juara akademi fantasia 8.

selamat petang semua.

lagi beberapa jam konsert af8 yang terakhir dan selepas itu tiada lagi wajah kacak shahir lepas ini (T__T)d-

shahir af8

er kejap, ini entry nak memuji shahir seorang yang lain i dah tak pandang, even si iwan yang kononnya cute tu ai dah tak pandang dah. sebab makin lama ai tengok iwan ni makin lembut pulak AGAGAGA okay saya cuma bergurau sahaja (T_T)

shahir af8

jadi sekarang ini, ai dengan bangga nya cakap shahir adalah juara af8 walaupun i tak undi dia atau orang lain yang juara. ai tetap beranggapan shahir adalah juara. yee haww :P



// laptop saya da gila. saya nak layan industan kejap ;p

// okay nak sambung jadi mak nujum belalang kejap sebab ai kan suka perasan kan AGAGA

pertama : shahir

kedua : adira

ketiga : iwan

keempat : daus

kelima : maulana.

eh eh kenapa maulana last? sebab sepatutnya ain yang number tiga tauuuu. maulana patut keluar awal awal AGAGAGGAGA ( aku nak cari gaduh ni aww )

UPDATE : eh eh iwan potong rambut. adik gua cakap ensem. TAK TAK bagi gua shahir org paling hensem AGGAGAGA

ai nak colgate bang, bukan kongkeks.

selamat pagi.

AGAGAGAGAGA gua rasa macam nak bergelak je lepas baca belog hellioz ( susah nama yu nok tapi tak apa i bagi trafik free dkt yu ) and and sambil tu layan tweet lagi dengan amoi, fazreen, incfez, topo, scromix sambil mengumpat. cuba bayangkan 2 gadis mengumpat dengan 4 lelaki (T_T) haaaaa lepas tu layan email dapat pulak cerita mungek ni lagi lah ketat perut aku T_______T

AMARAN : *ini entry terlampau sudah.




Ada sepasang suami isteri yg duduk dikampung. Oleh kerana rumah mereka yg terlalu berdekatan dgn jiran tetangga. Maka si suami yang nakal ini pun mengajar bahasa yg jarang digunakan oleh tetangganya. Isteri beliau yg sengau sentiasa menurut kata kata suami nya itu.

So suatu hari suami nya berkata..

"Yang, kalau i cakap kongkek maknanya..kita main yer"

Isterinya mengangguk sahaja..

Dan pada malam itu si suami kegersangan dan bertanya pada isterinya '

"Kongkek boleh tak yang?'

Si isteri pun 'ok'

Setelah penat projek, mereka pun mandi bersama.

Waktu mandi isteri nya yg sengau itu pun berkata

'Yang nak kongkek'

Beliau pun terperanjat tapi oleh kerana sayangkan isterinya beliau pun 'buat projek' kat toilet itu. Isterinya pun membiarkan sahaja..

Setelah abis isterinya mandi dan berkata dgn suami nya

'Yang nak kongkek'

Suami nya berkata.. 'lah tak puas lagi ke?'

Isterinya menggeleng gelengkan kepala sambil berkata

'Kong kek! Kongkek! Kongkek!

Si suami got no choice pun melakukan lagi..

Selepas itu isterinya berkata..

'Bole tak awak kasi saya kongkek'

Beliau mula naik radang dan tak faham dgn nafsu isterinya. Apabila beliau hendak start lagi isterinya pun menahannya

Saya bukan nak kongkek

Saya nakk


Jumat, Mei 21, 2010

koleksi makanan yang sedap dan comel tapi tidak boleh makan. kenapa?

selamat pagi.

hari ini macam nak share makanan yang sedap. serius sedap dengan keenakan bentuk. keenakan bau, juga keneakan rasa. best nya kalau dapat sekarang T___________T

sekarang pergi sediakan towel supaya tidak meleleh saliva anda sampai rosak nanti lappy anda. haa tak ke hari biru nanti KAH KAH KAH ♥




Cake Vanilla berlapisan berry merah dan straberry ♥



comelnyaa cupcake ini T________T



menawan habis. menjilat jilat bibir oh kalau makan ini ♥



puding berbentuk ♥ suka tgk polka polka dia.



okay jom breakfast pagi pagi dengan makanan yang di reka dari pada sabun

HAHAHA ;p

Kamis, Mei 20, 2010

My name is Chibi. I am a cat.

selamat petang.

entry ringkas mengenai chibi.



gua tatau apasal dia tiba tiba gedik nak bermanja. grrr

HAHAHAHAHAHAHAHancurlaptopabangakuHAHAHAHAHA

habis abang aku mengamuk tengok chibi duduk atas lappy dia. tak tak, dia duduk lama tau dalam 2 saat sebelum aku hambat dia. er tak saya tipu saya tak hambat dia pun sebab saya tergoda bila dia cium cium pipi saya sambil saya sibuk main dunia kafe T__________T



dah puas duduk atas laptop, dia berganjak nak duduk atas mouse pulak. haaaaa muka tak puas hati kene hambat T_T lepas tu tidur letak kaki atas laptop dengan mouse. GILA KAU TAK PUAS HATI KAN DENGAN AKU :(

namun nur hashibi chibi, walaupun engkau comot ( rara cakap ) atau berserabut ( ery cakap) tapi engkau lah pujaan hati ku. ( takut T_T)

Selasa, Mei 18, 2010

ruang untuk diiklan sebulan percuma. Di SINI ;p

selamat petang :P

sebenarnya saya macam kekeringan idea untuk anda semua membaca. kira idea untuk memberi bahan bacaan anda agak kering. kalau nak bagi basah macam susah jadi saya berdiam diri sahaja lah kalau boleh tolong lah bagi idea untuk saya basahkan kemudian baru lah boleh saya jamu kan entry yang tidak berkualiti tetapi menarik untuk anda KAH KAH KAH (sebak tiba tiba T_T)

okay lah untuk buatkan entry menarik tetapi tidak begitu berkualiti untuk menjamu, saya macam nak buat entry pendek sahaja tapi kita tengok lah betapa pendek nya entry ini sebab kalau saya dah menaip habis lah dunia ini. (aik, kenapa habis? entah sebab idea kering dia pun habis?) tiada point disni kita abaikan sahaja.



saya dah mengambil keputusan untuk meletak kan banner kawan kawan di colum bertajuk gigi. dan tahniah kepada rara and ailyl yang selalu menyokong saya di belakang atau orang kata tulang belakang saya sebab mereka adalah sifu saya. ailyl selalu cakap i dengan rara idola dia tapi sekarang ailyl kene tahu yang ailyl adalah sifu i juga sekarang. tq very much sebab ajar buat LIKE facebook dengan kotak comment yang comel itu. oleh sebab sifu, mereka berdua adalah orang pertama yang saya letak dalam colum gigi selama sebulan. FREE OF CHARGE sahaja selama sebulan heh.



jadi saya macam decide nak letak empat sahaja banner untuk mengelakkan keberatan belog saya yang sedia berat. eh feedback anda tentang keberatan belog juga saya perlukan sebab anda yang membaca belog ini. haaaa cepat cepat email saya, siapa cepat dia dapat. selama sebulan i tolong uols ni. and i nak feedback uols. nanti i akan email seorang demi seorang untuk feedback sama ada berbaloi tak pengiklanan i ni KAH KAH KAH :P




and and siapa nak exchange banner boleh saja ambil banner i tu tempek dekat ur belog. TQ v much :D

// i sekarang tengah paksa rara letak banner i dalam belog dia. AGAGAGA

// siapa yang teringin nak tahu pasal unisel boleh tengok belog izzat . hehe tq sbb suka dgn gambar yang tak ada watermark tu HAHA ;p

// makesure banner kau orang mmg interesting untuk di klik tauuu. jangan yang bermaksud lain lain sudah.


Minggu, Mei 16, 2010

Lirik Ost Lagenda Budak Setan : Filianti Vlee - Bila Cinta

selamat pagi :)

saya tak pernah baca novel ini serius saya tak pernah tahu. walaupun saya pencinta novel juga setiap kali kakak beli novel mesti saya nak curi curi baca dan saya selalu kene paksa pergi library dekat unisel dengan kawan kawan saya tu. AKAKA ;p

saya masih ingat masa tu, lagi lagi masa sem tiga empat lima kami rajin pergi library. selalu sangat kene paksa kalau tak mesti masing masing nak merajuk dengan saya HAHA T_T

lagenda budak setan

Lagenda budak setan, 3 jun 2010 akan keluar. saya macam tak berapa nak suka mula mula macam asyik asyik maya eh lisa surihani. asyik asyik lisa surihani. lepas tu ada farid kamil pula lagi lah macam ishh muka im not single ini lagi HA HA HA tapi satu saja yang buat saya rasa macam eksaited nak tengok bila saya dengar lagu ini.

sedih T___________________T

Penyanyi: Filianti Vlee
Tajuk : Hilangnya cinta




Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

ost lagenda budak setan

dan lagu ini adalah lagu favourite buat masa sekarang. memang nak tengok tapi macam tak ada siapa nak bawak T___________T (er sebab boyfren saya tak suka cerita melayu tsk )

// hanya mampu dengar lagu ini dekat trailer dia saja, dh puas cari pun tak jumpa :(

CREDIT : chokilala & oyiehan

Sabtu, Mei 15, 2010

gua pun nak buat fan pages facebook. lu tanak?

selamat petang :)

hai hai hai, semua orang dah ada friend pagaes / fan pages / muka surat masing masing. i pun mana boleh ketinggalan. mesti lah kene ada cuma i lebih suka guna nama friend pages sebab lebih simple untuk kawan kawan yang i tak kenal maybe dia readers and tak ada mutual friend dengan kawan dalam list.



ye lah tak semua orang kita boleh approve , gua pulak bukan hamis jalikha yang semua orang nak berbuat baik. buat apa berbuat baik dengan gua, gua tak femes pun and tak dapat nak tolong kalau kau orang ada udang di sebalik batu KAH KAH KAH.kita kene fikir macam tu sebab sekarang tak ramai orang baik.

jadi tercipta lah friend pages untuk kawan kawan yang bukan kawan dalam muka buku i. friend pages ini serius terbuka bila mana i perasan ramai yang minta tutorial dekat shoutbox yang i tak mampu nak layan sebab laju benar dia kebelakang, so dengan ada friendpages ini tidak mungkin permintaan anda saya tidak nampak.

so ia terbuka untuk anda nak mintak tutorial, atau tips atau mintak couple pun boleh AKAKAKA ;p dan dan dan friend pages ini akan jadi macam org tengah kalau i ada problem masa nak bertukar ke self hosted nanti kan sebab follower belog ni dah nak cecah 1k. karang bila i dh bertukar confirm follower semua dh behenti, jadi bila ada friend pages kau org tahu lah saya dh bertukar :P




semalam baru create dah ada 100 orang tidak termasuk Ynn Ainul sendiri yang LIKE. ha ha haa so kalian di alu alukan untuk LIKE. button LIKE i letak bawah shoutbox sajaa kalau nak LIKE tekan sahaja LIKE tapi bila macam tiba tiba tak suka boleh tekan lagi unlike pulak (SEDIH) HA HA HA :)


hai nama gua chibi


mintak maaf saya tidak mudah approve orang yang saya tak kenal. jadi kalau nak add make sure cakap u bloggers atau bg url blog ke apa. mari kita berkawan ♥

Jumat, Mei 14, 2010

tan boon heong walaupun kalah tapi tetap kacak ♥

selamat malam.

sekarang, tiba tiba i dah terjatuh hati dekat



♥♥
♥♥♥
♥♥♥♥
♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



tan boon heong. HA H AH AH AH HA



dekat sebelah mana tan eh? HAHAAHAHA

sedih T_______________T
kalau si tua ( wong chun han ke apatah nama dia ) ini kalah habis lah malaysia
tsk saya tetap jatuh hati pada tan boon heong.

// eh apek chen ji ni mata sepet HAHA

apa ada dengan cream lelaki? tak faham.

selamat petang.



adik gua : "emak, cream tu untuk apa?"

gua : "emak, kenapa nama cream tu macam tu?"

adik gua : "emak, nak beli dekat mana cream tu?"

emak : "kau tak payah tanya, emak pun tak tahu"

gua bila nampak iklan cream lelaki dekat tepi jalan mesti gua nak tanya emak. apasal nama dia cream lelaki? macam tak funn bila ada tulisan cina pulak. tulis lah dalam BAHASA INGGERIS ( BI ) ini tulis dalam BC ( Bahasa Cina HAHA ) mana lah saya faham lepas tu emak macam nak marah gua pulak bila cakap pasal cream lelaki yang aneh ini HAHAHA tsk T_T

sekarang kau baca tittle, dan kau hayati gambar tersebut nak tengok lah apa kau rasa? HAHAHAHAA WTF ( apa itu aneh? HAHAHAHA)

cream lelaki? HAHAHAHA funney.

Kamis, Mei 13, 2010

Janin 23minggu digugurkan. KEJI.

selamat malam.

tadi i berblogwalking sambil settlekan my report masa practical hari itu. i terserempak dengan belog myrarahim and sgt terkejut dengan entry baby malang hancur. WTF? baby hancur apa pulak ni. KAH KAH KAH wtf tu bukan what the f*** tapi macam what the freak atau bm dia bunyi macam apa yang aneh? AKAKAKA ;ppp




okay sekarang dalam mood serius. and dalam entry hari ini mari kita tengok betapa keji nya kita kalau kita gugurkan anak.satu satu bahagian badan akan baby akan di cabut sampai lah last sekali kepala dia. sebab itu dalam video badan baby tu dah berkecai kecai T__________T yaallah kenapa lah teruk sangat manusia berhati setan ni

engkau dah buat dosa, lagi tambah dosa T__________________T jauh kan lah aku dan keluarga daripada maksiat dan gejala tak berhati perut macam ini. ini baru gugur, belum lagi kes beranak then masukkan baby tu dalam lubang jamban . tsk kejamnyyaaa.

walhal orang yang dah kahwin, yang nak anak tak dapat dapat. dunia sekarang dah makin dipenghujung, budak darjah lima pun dah pandai bermain dalam class ramai ramai . tsk

girls, pandai pandai lah jaga diri. lagi lagi yang masih bersekolah. sebab sekarang budak lelaki dah melampau dah sebab abang abang dorang yang ajar kot ( HAHAHAHA pandai aku salahkan lelaki :P )

// so u guys dh tahu macam mana baby malang di bunuh, jangan lh buat T_________T sama sama kita berdoa sentiasa dilindungi. aminn


repost from : 5/13/10

Selasa, Mei 11, 2010

Cara pasang button facebook share dekat blogspot ( Part 2 )

Selamat Pagi.

signup twitter dan churp churp untuk bukan bloggers. anda boleh earn duit dari bertwitter dan berfacebook je ! ;p

sekarang i dah boleh bergelek gelek sebab button facebook share yang i nak sangat dh berjaya i buat. mula mula i buat semalam and dua hari semalam macam tak berjaya sebab bila share yang entry ke dua dia masuk entry pertama punya entry ( ? ) lepas tu rasa kecewa, i biar kan je. sampai lah tadi ada blogger tanya macam mana nak letak button share like that.

okay entry ini sambungan dari cara letak button like and share facebook dekat blogspot. kali ni i nak share button yang ada count dekat tepi dia. macam smart kan? ye lah kalau kita like saja, dia cuma bagi link tapi kalau kita share, mayb akan ada thumbnail and sedikit cerita tentang apa yang kita share tu. so u guys sediakan buku nota, salin tutorial dekat bawah :P




1.Login ke Dashboard--> Layout- -> Edit Html

2.Click Check pada "Expand Widget Templates"

3.Cari kod di bawah ini (Ctrl-F):
<div class='post-header-line-1'/>
4.Sekarag copy kod Facebook Share Count Button dan paste di bawah kod tadi:
<div style='float:right; margin-left:10px;'>
<script src="http://widgets.fbshare.me/files/fbshare.js"></script>
</div>

NOTA: Jika tidak jumpa kod div class='post-header-line-1'/ dalam template html, paste kan jer kod Facebook Share Count Button sebelum kod ini data:post.body/

Untuk jenis icon yang lain:

1.
<div style='float:right; margin-left:10px;'>
<script>var fbShare = {
url: 'http://YOURBLOG.blogspot.com/',
size: 'small',
google_analytics: 'true'
}</script>
<script src="http://widgets.fbshare.me/files/fbshare.js"></script>
</div>
tukar text warna biru kepada url blog

2.
<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='box_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>
3.
<div style="float:right;padding:4px;">
<a expr:share_url='data:post.url' name='fb_share' rel='nofollow' type='button_count'/>
<script type="text/javascript" src="http://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share"/>
</div>

CREDIT : kepala bergetar :)

sekarang, masa untuk facebook membiak. kita tengok smpai bila HAHAHA btw Harap dapat membantu kau orang semua. oh siapa nak tahu macam mana nak buat cute profile, boleh pergi dekat belog cybernatic ni heh :P

Senin, Mei 10, 2010

gambar mia sara nasuha @ amani waktu gebu gebu.

selamat tengahari.

entry ini i saja nak post sebab geli tengok gambar makcik kepala berulat dekat bawah lepas tu sambil sambil balas komen i singgah belog ain budak jahat baik lepastu nampak dia post gambar mia sara nasuha waktu gebu. T__________T



GEBU GILAAAAAAA.


pipi dia labuhhh. sampai mencecah dagu HAHA


perut dia bulat gilaaa. putih gebu pulak



skrg dah slimmmm :P


miaaa, kakak yiyin rasa nak makan awak waktu awak gebu T__________T

nanti nak cakap dekat fwz, "b, kita framekan gambar mia ni ey, biar anak kita comel gebu mcm mia HAHAHA"

minggu ini minggu terakhir adamaya. btw hari sabtu hari tu masa keluar dgn fwz, dia kutuk gila si adam tu. dia kata kalau ada lelaki dayus macam tu makin banyak maksiat lah gamaknya. lepastu i cakap kalau ada lelaki lain suka i, tapi i suka dua dua macam mana? terus kene ehem dgn dia T_T

Credit : kami peminat adik mia sara
Loading